Glas Javnosti

Srpski turisti ponovo u problemu: Bugari ih vratili sa graničnog prelaza ka Grčkoj!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pojedini turisti iz Srbije koji su krenuli put Grčke javljaju da su vraćeni sa bugarskog prelaza ka toj zemlji - Ilinden.

 - Najnovija informacija za sve koji planiraju put za Grčku: Vraćeni smo sa granice Iliden jer su nam rekli da Grci ne puštaju, jer nemaju testove za koronu na tom prelazu i da idemo na granični prelaz Promahonas - objavila je jedna putnica u Fejsbuk grupi "Grčka info".

 
Njenu informaciju potvrdili su i drugi putnici, kao i druge grčke Fejsbuk grupe.

 
- Važno! Zatvoren granični prelaz Ilinden - Exochi. Upravo smo dobili informaciju da je granični prelaz Ilinden - Exochi nažalost zatvoren za srpske državljane i da se svi upućuju na prelaz Kulata - Promahonas. Ukoliko nekoga znate da se uputio na taj prelaz javite im da se preusmere na Promahonas - javljaju i u Fejsbuk grupi Nikana, koja takođe prati najnovije infomracije vezane za put u Grčku.

Kako se dalje navodi, ima nekih sat vremena ili više kako je prelaz zatvoren, objavljeno je pre oko 12.30 minuta.

 - Javilo se nekoliko porodica koji su naši gosti tako da je informacija sto posto proverena. Čak su u u jednom slučaju tri porodice letovale zajedno, dve su propustili, a treću nisu hteli, pa su ih jedva namolili da puste i njih pošto su zajedno - piše na Fejsbuk grupi "Nikana".

Mnoge je ova vest iznenadila i naljutila, jer ili su se već uputili ka tom prelazu ili tek planiraju, s obzirom na to da je prelaz Ilinden - Exohi dosta rasterećeniji od prelaza Kulata - Promahonas.

Kako smo već pisali, od kako je 15. juna Grčka omogućila našim turistima da putuju u tu zemlju, na graničnom prelazu Kulata - Promahonas stvaraju se ogromne gužve.

Kolone su bile duge i do 11 kilometara, čekalo se i po 10 sati, te su se mnogi preusmerili na Ilinden, koji je otvoren u sredu.

 - Ušli smo za 15 sekundi. Nikakva popisivanja, nikakvi testovi, kola nema. Idemo pravo za Kavalu, pa Pefkohori. A lako se dolazi do ovog graničnog prelaza. Ispred Kulate skretanje za Goce Delčev, a onda desno za Ilinden - objasnila je putnica koja je krenula na Halkidiki upravo ovim, alternativnim putem.

Zvanične potvrde o tome da li je ovaj prelaz privremeno zatvoren i do kada će to trajati, za sada nema.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR