Glas Javnosti

Srpske bolnice pred kolapsom

Društvo
Autor: Глас јавности

U bolnicama u Srbiji skoro da više nema slobodnog kreveta za smeštaj srednje teških i teških bolesnika obolelih od korona virusa, koji je u našoj zemlji odneo61 život a od kojeg je obolela 2.447 osoba.

Predsednik Aleksandar Vučić je sinoć gostujući u Upitniku na RTS rekao da su bolnice pune, tada je govorio, pre svega, o Beogradu, a epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, ističe da situacija nije bolja ni u Nišu.

Ovo su, inače, dva grada koja su najugroženija i ako se bude uvela ovog vikenda (od petka do ponedeljka) zabrana kretanja od 24 sata, kako je rekao predsednik Vučić, biće upravo, u Nišu i Beogradu.Uporedo, pune se i privremene, improvizovane bolnice, a ujedno se otvaraju i nove.

U Nišu skoro pa pune Infektivna, Klinika za plućne bolesti i Centar za anestezijuTiodorović podseća da se u niškim bolnicama - Infektivnoj, plućnoj i Centru za anesteziju odnosno respiratornom centru smeštaju svi srednje teški i teški pacijenti sa jugoistoka Srbije ali i iz Rasinskog okruga, i navodi da su te bolnice pune.

(Izvor: Večernje novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR