Glas Javnosti

SRPSKA ESTRADA TUGUJE ZA DOKTOROM DŽODIĆEM: 'Čovek koji je spasao milione ljudi, umre od te proklete bolesti'

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Vest o smrti jednog od najcenjenijih onkologa u Srbiji, doktora Rudana Džodića, koji je preminuo nakon duže bolesti, potresla je i srpsko društvo ali i srpsku estradu.

Njegova smrt pogodila je sve koji su ga poznavali, a naročito bolno bilo je za našeg tekstopisca, Marinu Tucaković, koja je,pored mnogih poznatih ličnosti, spletom nekih nesrećnih okolnosti, bila njegov pacijent.

-Jednom prilikom sedela sam u hodniku i on mi je prišao. Sećam se kao da je juče bilo. Pogledao me je i rekao: "Lafe, diži glavu gore. Nema predaje. Moraš da pobediš". Te njegove reči pamtim i dan danas. Tešio me je i bodrio da ne posustanem...- priseća se Marina Tucaković susreta sa čuvenim hirurgom doktorom Džodićem, koji je posle duže bolesti preminuo juče u 68. godini.

Vest o smrti jednog od najcenjenijih onkologa u Srbiji, doktora Rudana Džodića, koji je preminuo nakon duže bolesti, potresla je i srpsku estradu.

Naime, čuveni doktor Džodić je tokom svog dugogodišnjeg rada spasao hiljade života, a među njima su i neke od poznatih ličnosti.

Vlasnica brojnih hitova Marina Tucaković otkriva kako joj je dr Džodić, iako nije bio njen lekar, savetima pomogao da psihički prevaziđe opaku borbu s kancerom, te da susret s njim nikada neće zaboraviti.

-Jako mi je žao. On je bio perfektan čovek bez greške. Pomogao je mnogim ljudima, a svi koji su bili u direktnom kontaktu s njim imaju samo reči hvale. Zalagao se za svoj posao i pacijente, bio je anđeo. Što se tiče mog slučaja, nisam imala priliku da me on leči, ali pomogao mi je na drugačiji način. Nisam ga poznavala, iako sam ga često viđala na Onkologiji. Jednom prilikom sedela sam u hodniku i on mi je prišao. Sećam se kao da je juče bilo. Pogledao me je i rekao: “Lafe, diži glavu gore. Nema predaje. Moraš da pobediš”. Te njegove reči pamtim i dan danas. Tešio me je i bodrio da ne posustanem. Bio je odlučan i ulivao snagu i poverenje, a u isto vreme pažljiv i pun empatije i razumevanja. Mnogo su mi pomogle i i dalje mi odzvanjaju u glavi te njegove reči i saveti. Šta da kažem, potresena sam, žao mi je- kaže Marina Tucaković.

Njegovi pacijenti bili su i glumac Nebojša Glogovac i pevačice Verica Šerifović i Mira Škorić.

-Imala sam karcinom u metastazi. Da nije bilo njega, danas ne bih bila živa… Zanemela sam od šoka. Šta ti je sudbina. Čovek koji je spasao milione ljudi, da umre od te proklete bolesti, to je strašno- rekla je Mira Škorić nakon što je saznala tužnu vest.

Jedan od najcenjenijih hirurga u Srbiji, Radan Džodić, preminuo je juče u 68. godini u Beogradu.

(Izvor: Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR