Glas Javnosti

Srpska diplomatija pobedila! Seničić: Brisel pritiska Grčku da ne pusti Srbe na more!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Direktor nacoinalne asoijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić kaže da je dobra vest za sve turiste iz Srbije ta što im je ponovo dozvoljen ulazak u ovu južnoevropksu državu u kojoj sa porodicom mogu da letuju.

Juče, u jutanjim satim kada smo dobili informacije da se pravi red na bugarsko - grčkoj granici mi smo bili u uvereni da je u pitanju nesporazum, s obzirom da se sve vreme najavljivalo otvaranje granica od 23 sata juče - kaže Seničić i dodaje kako su svi bili iznenađeni jučerašnjim dešavanjima.

On je objasnio da nije bilo ni jajavljeno da će 15. juna od jutarnjih sati biti otvorene granice.

To je pokazatelj da ljudi ne prate baš ažurno informacije, pošto smo nebrojeno mnogo puta napomenulu da se granica otvara od 23 sata uveče - rekao je Seničić.

Prema njegovim rečima, u toku jučerašnjeg dana iz Grčke je stigla informacija da granica ove države ostaje zatvorene do prvog jula, a od tog datuma ulazak za sve građanine koji nisu državljani EU je zabranjen.

Vlada Republike Grčke je verovatno pod pritiskom Brisela promenila tu odluku u noći između nedelje i ponedeljka i zatvorila granice za Srbe. Jako je bilo teško dobiti bilo kakvu informaciju od grčkih institucija. Pritiska je napravljen i preko diplomatskih kanala juče posle podne, a i mi smo preko naših partnera u Grčkoj inisistiali da se nešto po ovom pitanju uradi - naglasio je Seničić.

Kako kaže, obe ove inicijative, i diplomatska i turistička dale su rezultate, i sinoć nešto polse deset sati uveče je granica otvorena.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR