Glas Javnosti

NAJNOVIJA ODLUKA! Srednje škole u Beogradu idu na kombinovani model, odeljenja se DELE U GRUPE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model nastave primenjuje u šest lokalnih samouprava.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, od ponedeljak 1. novembra, godine drugi (kombinovani) model će se primenjivati u srednjim školama na teritoriji šest lokalnih samouprava Veliko Gradište, Vrnjačka Banja, Beograd, Kula, Niš i Šabac.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

"Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemiološka situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovid 19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika.
U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji se primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama", stoji u saopštenju.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" u nedelji od 21. oktobra do 28. oktobra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 4388 (0,57%) obolelih, dodaje se u objavi.

"U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 102 (0.25%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana. Ukupno je 998 (2.45%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 143 (0.35%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana", stoji u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR