Glas Javnosti

SRCE BEOGRADA: Vozači oslobodite ulicu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kao i svake godine Beograđani će i 1. januara 2023. proslaviti Novu godinu sa dragim gostima i prijateljima, komšijama i sugrađanima na manifestaciji Ulica otvorenog srca.

- Zbog toga vas molimo da 1. janara ne parkirate u ulicama koje se seku sa Makedonoskom i Svetogorskom. Reč je o raskrsnicama Makedonske i Svetogorske ulice sa: Nušićevom, Kondinom, Cetinjskom, Vlajkovićevom, Palmotićevom i Ulicom Stevana Sremca - , navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Vozila Parking servisa će pomeriti automobile koji su parkirani na ovom potezu, jer će ometati prolaz pešaka i postavljanje novogodišnjih štandova.

Ulica otvorenog srca je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.

Nastala je pre pola veka u "Srpskoj kafani", kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašnjeg druženja Turistička organizacija Beograda je osmislila praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.

Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.
Ulica otvorenog srca, otvorena za sve Beograđane i goste Beograda, jeste zamišljena kao proslava humanosti, kao "otvaranje" srca našeg grada, ali i kao mogućnost da se humanošću svih koji učestvuju u ovoj manifestaciji nekome i pomogne.

Muzika, akrobate, mađioničari, žongleri...

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, svi će moći da otpočnu 2023. godinu na najlepši način! Muzičko-zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda i Opštine Stari grad.

Organizatori ove manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad, a mesto dešavanja su Svetogorska i deo Makedonske (od Takovske do zgrade Doma omladine Beograda).

Tačno u podne, posle novogodišnjih čestitki, mali vatromet simbolično "otvara" Ulicu otvorenog srca 2023. Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači i započinju svoju tradicionalnu štenju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre koja simbolično pokreće Ulicu otvorenog srca. Tada kreće glavni program na pjaceti Ateljea 212.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR