Glas Javnosti

Srbin iz Beča koji je podelio navodni snimak male Danke se oglasio: Evo da li ima nade da je ona

Društvo
Autor: Glas javnosti

U austrijskim vestima i na portalima se od juče munjevito šire vesti o nestaloj devojčici.

Srbin iz Beča Saša Božinović, predsednik Srpskog kulturnog centra u tom gradu rekao je da su snimak na kom se vidi devojčica, koja neverovatno liči na dvogodišnju Danku Ilić iz Bora koja je nestala pre sedam dana u Banjskom polju, dobili juče popodne i to od ambasade.

- Snimak smo dobili juče popodne koji su nam poslali iz ambasade, uz molbu da to podelimo na društvenim mrežama i u našim grupama kako bi što veći broj naših ljudi koji žive u austrijskoj prestonici to video - kaže Božović i dodaje:

- Snimak na kome se može videti devojčica koja podseća na nestalu Danku Ilić napravio je jedan naš zemljak koji se tek nedavno doselio u Beč, bukvalno čovek ne zna ni jezik. On je taj snimak objavio na svojim društvenim mrežama, ali i poslao i bečkoj policiji i sistemu "Pronađi me" koji su brzo reagovali. Tada nam je došla molba iz ambasade da podeli snimak u cilju da se to dete što pre nađe.

Kako je istekao Božović, i njemu na tom snimku deluje da je devojčica koja se nalazila na stanici u Beču u društvu dve žene zapravo liči na Danku Ilić.


- Moj neki subjektivni osećaj je da je to ovo dete, ali to se nikad ne zna. Jako dobra stvar je što su svi odmah reagovali. Naime, ovaj snimak je podeljen svim srpskim udruženjima u Beču, a takođe, dobra stvar je što je ceo grad pokriven kamerama i to će sigurno pomoći u potrazi za devojčicom - kaže sagovornik i dodaje:

- Pored toga što je grad pokriven kamerama, na tako promentnim delovima grada, kao što su stanice ima toliko nadzornih kamera da je policija sigurno do sada već neki trag pronašla.

Božović je dodao da je rodom iz Majdanpeka i da imaju puno članova u svom udruženju koju su i iz Bora i poznaju porodicu nestale devojčice.
- U austrijskim vestima i na portalima se od juče munjevito šire vesti o nestaloj devojčici i to će sigurno pomoći da neko javi još neku informaciju vezano za njen nestanak.Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR