Glas Javnosti

Srbijavode nakon poplava u regionu: Pratimo vodostaj, prioritet preventivne mere

Društvo
Autor: Glas javnosti

Preduzeće Srbijavode je saopštilo će se "usled trenutne hidrološke situacije u regionu" pratiti vodostaji i stanje na terenu na deonicama sa sanacionim radovima", te da je "prioritet preduzimanje preventivnih mera".

U skladu sa prognozama i hidrološkom situacijom i tendencijama porasta vodostaja na područjima „Sava“ i „Dunav“, svi subjekti iz „Operativnog plana odbrane od poplava za 2023“, pridržavaju svojih obaveza.

„Srbijavode“ su u kontaktu je sa Sektorom ministarstva unutršnjih poslova Srbije za vanredne situacije i štabovima lokalnih samouprava, piše na sajtu tog javnog preduzeća.

„Pratitiće se vodostaji i stanje na terenu na deonicama na kojima su u toku sanacioni radovi i ukoliko bude potrebno biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija u cilju sprečavanja plavljenja područja i oštećenja zaštitnih vodnih objekata“.

Širom Bosne i Hercegovine obilne padavine prouzrokovale su rast vodostaja reka, izlivanje vode iz rečnih korita, prodiranje vode u stambene, poslovne i pomoćne objekte, kao i aktivaciju klizišta.

U Bihaću, Bosanskoj Krupi, Novom Gradu i u još nekoliko gradova i opština proglašeno je stanje prirodne nesreće.

Mnogi lokalni putevi su odsečeni, a najteže stanje je u Novom Gradu.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR