Glas Javnosti

I večeras građani protestuju u Beogradu, Novom Sadu i Nišu: Srbija sedi sve u šesnaest

Društvo
Autor: Glas javnosti

Treći dan protesta u Beogradu i ostalim gradovima Srbije počeo je mirno, a građani su protest iskazali sedeći na kolovozu, kao što je najavljeno na društvenim mrežama.

Naime, kako bi se razlikovali od onih koji su miran protest protiv načina na koji se država bori protiv pandemije korona virusa, pretvorili u nasilan i u sukobe sa policijom, korisnici društvenih mreža osmislili su slogan "Sedi, ne nasedaj na nasilje i laž".

 u Novom Sadu okupljanje protiče bez incidenata, dok okupljeni lupaju u šerpe i zvižde pištaljkama. Kako javlja reporter "Blica" policijske snage se ne nalaze na Trgu slobode, gde su građani, već su raspoređeni u obližnjim ulicama.

Slično je i u Nišu, Subotici i Kragujevcu, gde su na glavne trgove građani posedali oko 19 časova. Trenutno se okupljaju mahom mlađi ljudi.

U Valjevu učesnici sede na klupama na centralnom trgu i povremeno uzvikuju parole protiv predsednika Srbije. Uniformisane policije nema, osim malog broja pripadnika MUP-a u civilu. Nije najavljeno da će večeras u Valjevu biti govora ili protestne šetnje.

 

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR