Glas Javnosti

Srbija od Unicefa dobila više od 100 hiljada maski

Društvo
Autor: Glas Javnosti

U Srbiju je danas stigao prvi deo zaštitne opreme koju je Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), uz podršku partnera iz privatnog sektora i pojedinaca, obezbedio za zdravstveni sistem u Srbiji za borbu protiv epidemije korona virusa.

UNICEF je saopštio da je dostavljeno 1.600 „skafandera“, 9.000 maski N95, 100.000 hirurških maski, 25.000 zaštitnih ogrtača, 5.200 zaštitnih kecelja, 72.000 hirurških rukavica i preko 5.300 vizira.

Kompanije čije donacije su omogućile nabavku opreme koja je danas stigla u Srbiju su: Eurobanka, Telenor fondacija, „Steel Impex“, „Nova Communications“, „Vega IT Sourcing doo“, Sberbanka i Tajfun Hil.

„Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu, i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo“, rekla je Ređina de Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Istakla je da je „poslovna zajednica pokazala istinsku solidarnost, i u uslovima ekonomske neizvesnosti deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu“.

„Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji“rekla je De Dominićis.

U prethodnoj turi, taj fond Ujedinjenih nacija je, uz pomoć drugih partnera iz privatnog sektora i UNICEF-ove ambasadorke za Srbiju Ane Ivanović, već isporučio medicinsku opreme i respiratore Srbiji.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR