Glas Javnosti

Srbija na ZELENOJ LISTI Izraela: Građanima Srbije ne treba karantin

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbija se od danas nalazi na takozvanoj “zelenoj listi” Izraela, rekao je novi ambasador ove zemlje u Beogradu Jahel Vilan.

To znači da naši državljani ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Izraela Jahela Vilana, koji mu je preneo pozdrave premijera Benjamina Netanjahua, rekao da državljani Srbije od danas ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju i pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu.

Ambasador Vilan je najpre obavestio predsednika Vučića da je od danas za Izrael Srbija na tzv. "zelenoj listi", odnosno da srpski državljani ne moraju u karantin po dolasku u tu zemlju.


S tim u vezi su dvojica sagovornika razgovarali i o merama koje dve zemlje preduzimaju za otklanjanje posledica pandemije COVID-19 po njihove ekonomije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Poželevši ambasadoru Vilanu uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela.

On je istakao da je tome posebno doprinelo međusobno poštovanje i solidarnost dvaju naroda, koji su kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR