Glas Javnosti

SRBIJA NA IVICI ULIČNOG RATA: Batinaši MOTKAMA tuku goloruki narod u ŠAPCU! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Građanski pokreti i narod Srbije ustao je danas protiv sramnih zakona koje priprema Narodna skupština, a kao vid protesta, glavne saobraćajnice bile su blokirane na sat vremena.

U Šapcu je u jednom trenutku došlo do ozbiljnijeg incidenta, kada je bager pokušao da se probije kroz masu okupljenih demonstranata.

Kako mu to nije pošlo za rukom, u pomoć su mu pritekli batinaši sa motkama koji su nasrnuli na okupljene građane.

Slike su zaličile na mali građanski rat među stanovnicima Šapca, a nemile scene obišle su Srbiju.

- Ono što se danas desilo u Šapcu možete se opisati kao državni udar organizovan od strane države. Celom operacijom uklanjanja blokade na mostu upravljali su funkcioneri Srpske napredne stranke koji su slali svoje batinaše na okupljeni narod. Policija je dobila naređenje da se povuče neposredno pre početka batinjanja - izjavio je Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd. 

Aktivisti Ne davimo Beograd danas su, zajedno sa drugim Zelenim organizacijama iz Srbije i regiona bili u poseti Nedeljicama i lokalitetu na kome se planira izgradnja rudnika litijuma, a blokadi su se pridružili na starom mostu u Šapcu gde su pokušali da zaustave autobuse Srpske napredne stranke koji su krenuli ka Beogradu u kontra miting. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR