Glas Javnosti

Srbija leči od korone zaražene Albance

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će naredne dve nedelje u Srbiji biti izuzetno teške i zamolio je narod da pokaže odgovornost i solidarnost.

Vučić je u obraćanju u Novom Pazaru rekao, obraćajući se žiteljima ovog grada, ali i Sjenice i Tutina, da smo svi zajedno u ovome, da je ponosan što je državi Srbiji svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin, jer su svi ljudi, a država će svima pomoći da prebrodimo ovu krizu.

“Još jedna teška noć je za nama”, konstatovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da su naredne dve nedelje izuzetno teške.

Vučić je to rekao u obraćanju novinarima nakon razgovora sa lokalnim rukovodstvom Novog Pazara, novog žarišta Kovida-19.

“Naredne dve nedelje će biti izuzetno teške i molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost”, rekao je Vučić.

Posebno je apelovao na građane Pazara da pokažu odgovornost, kako bi se sprečilo dalje širenje korone.

Vučić je rekao da u prethodnih nekoliko dana ukupno 248 kamiona sa srpskom robom poslato na Kosovo i Metohiju i istakao da nema nestašica bilo kojih proizvoda.

“Zadovoljan sam što i Albanci uzimaju naše brašno. Pustili smo sve što je trebalo, kao i oni, i tu nema velikih problema”, rekao je Vučić novinarima.

Predsednik je, takođe, preneo da se teži pacijenti sa KiM smeštaju u Niš, Kragujevac ili Beograd, te da se sistem trudi da svima pomogne.

On je preneo i da je iz Novog Pazara prebačeno u jedan medicinski centar u Beogradu osam Albanaca koji su zaraženi virusom korona, a koji nisu imali nijedan dokument Republike Srbije.

“Ljudi su ljudi, nismo pitali za dokumenta i zdravstveni sistem Srbije brine o njima. Trudimo se da pomognemo svakome”, rekao je Vučić.

Izvor: Srpska reč

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR