Glas Javnosti

SRBIJA FORMIRA KRIZNI TIM! Hitne mere zbog krize u Ukrajini

Društvo
Autor: Glas javnosti

Privredna komora Srbije (PKS) formiraće specijalizovani krizni tim i otvoriti krizni kol centar za hitno rešavanje problema privrednika i ekonomskih posledica, uzrokovanih krizom u Ukrajini.

To je izjavio predsednik PKS Marko Čadež naglasivši da ga čini odgovornim da asocijacija srpske privrede bude od pomoći, ne samo onima koji izvoze na tržište Ukrajine, nego i ostalim kompanijama koje neće biti pošteđene uticaja ove krize, kako direktnih tako i indirektnih – ekonomskih implikacija koje će tek doći.


On je  pozvao privrednike koji imaju probleme da se jave.

"U organizaciji smo kriznog centra, postavljamo na sajt osnovne informacije, u vezi sa njegovim radom. Firme nas već zovu, neke među njima imaju ljude koji su tamo, neke plasiraju robu na tržište Rusije ili Ukrajine, a imaju logistički problem, neke pak ne mogu da naplate svoja potraživanja, jer imaju probleme sa bankama", naveo je Čadež.

On je istakao da je sa predstavnicima privrednih komora Austrije, Nemačke, Luksemburga i predsednikom Evrokomore postignut dogovor za „održavanje kriznih telefonskih razgovora svakog jutra kako bi se najefikasnije nalazila rešenja za podršku našim komapnijama“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR