Glas Javnosti

SRBIJA DOBIJA REGISTAR PEDOFILA: 'Država je rešena da se izbori sa svakim oblikom nasilja, a PEDOFILIJA je jedan od najgrubljih!'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović oglasila se danas povodom nemilih događaja koji su potresli čitavu zemlju ovih dana. Ona je rekla da je neophodno da se usvoji registar pedofila, koji je predviđen Marijinim zakonom.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je danas da je država rešena da se izbori sa svakim oblikom nasilja, a da je pedofilija jedan od najgrubljih oblika kršenja prava dece na normalan život i odrastanje i da je neophodno da registar pedofila što pre zaživi.

Ona je izjavila da je kao žena i kao majka zgrožena vestima koje su nas poslednjih dana preplavile, a tiču se napastvovanja devojčica i pedofilije.

-Uverena sam da će nadležne institucije odreagovati na pravi način i u slučaju učitelja folklora, pomenutog sveštenika, ali i redara iz tržnog centra koji je pokušao da obljubi maloletnu devojčicu, istakla je Mihajlović - saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Ona ukazujue da su ovo veoma potresne teme za društvo u celini.

-Zato je neophodno da registar pedofila, predviđen Marijinim zakonom, zaista zaživi. Kao što očekujem i da dobijemo sveobuhvatan jedinstveni registar nasilnika koji sam inicirala i koji će biti deo Strategije za rodno zasnovano nasilje nad ženama, poručila je Mihajlović.

(Glas javnosti/agencije)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR