Glas Javnosti

SRBIJA DOBIJA 5G! Potvrđeno u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Republici Srbiji su već oslobođeni osnovni, pionirski radiofrekvencijski opsezi od interesa za razvoj 5G

Srbija dobija 5G! Kako se saznaje, pravilnik će biti na javnoj raspravi od ponedeljka, a nakon toga kreće i nadmetanje za dodelu frekvencija.

Kako je potvrđeno u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija od ponedeljka počinje javna rasprava o Predlogu pravilnika o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radiofrekvencijskog spektra na osnovu sprovedenog postupka javnog nadmetanja u radiofrekvencijskim opsezima 694–790 MHz, 2500–2690 MHz i 3400–3800 MHz.

Donošenje navedenog pravilnika predstavlja osnovu za pokretanje postupka javnog nadmetanja za dodelu radiofrekvencijskog spektra za mobilne komunikacione mreže pete generacije (5G), koje predstavljaju jedan od najvažnijih segmenata društvenog i privrednog razvoja, kao i celokupne digitalne transformacije društva.

foto: pixabay

- U Republici Srbiji su već oslobođeni osnovni, pionirski radiofrekvencijski opsezi od interesa za razvoj 5G, a novi Zakon o elektronskim komunikacijama, kao i akta Vlade, Ministarstva i Regulatornog tela za elektronske komunikacije i poštanske usluge, predstavljaju regulatorni okvir za dalji razvoj mreža nove generacije - naveli su u resornom Ministarstvu.

Glas javnosti / E02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR