Glas Javnosti

Srbi koji poseduju nekretnine u Grčkoj su u problemu! NE MOGU DA OBIĐU SVOJE STANOVE, A VEĆ IMA PRIJAVLJENIH SLUČAJEVA KRAĐE

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Poznato je da Grčka ne dozvoljava srpskim turistima da uđu na njenu teritoriju, čak ni uz važeći PCR test, što posebno pogađa sve one koji u ovoj zemlji imaju nekretnine, koje, sada već dugo nisu obišli, a računi i dalje pristižu.

Uprkos zvaničnim molbama i apelima, grčke vlasti nisu odobrile našim građanima ulazak u ovu zemlju.

Iz udruženja ’Grčka iz prve ruke’, kažu da još od jula pokušavaju da objasne da je neophodno napraviti razliku između turista i onih koji imaju imovinu u Grčkoj.

Do sada je prijavljeno i nekoliko krađa koje su se desile za ovo vreme od kada je zabranjeno putovanje na ovu teritoriju.

Tamara Rančić, koja je direktor ovog udruženja kaže da niko ko nema pasoš EU ne može da uđe u Grčku i vidi šta se dešava sa njegovom imovinom.

Ona navodi da skoro 6.000 građana Srbije ima neku nekretninu u Grčkoj, a ljudi su prijavljivali kako kaže, da su neki od stanova tamo opljačkani.

U Gračku ne mogu da uđu ni naši građani koji čekaju da dovrše započeto lečenje. Reč je o onkološkim bolesnicima, koji čekaju nastavak hemoterapije ili zračenje. Bilo je i onih koji su imali zakazane operacije, ali je i to otkazano, jer im nije dozvoljen ulazak u tu zemlju. To predstavlja ogroman problem za naše građane, a očigledno dobri odnosi i velika međusobna ljubav, nije bila dovoljna da se nekadašnji susedi odluče da puste Srbe u Grčku.

 

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR