Glas Javnosti

SRAMOTNO : Radnici Niške TV nisu primili platu šest meseci

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zaposleni na Niškoj televiziji (NTV) nisu primili platu od 3.12.2022. godine, što je, do danas, ukupno šest plata, navodi se u saopštenju radnika ove televizije.

„U prethodnih šest meseci više puta smo kontaktirali naše poslodavce sa molbom za pojašnjenje kada će nam plate biti isplaćene, ali konkretan odgovor nismo dobili. Podsećamo, tekući račun NTV je i dalje blokiran jer poslodavac nije izmirio dugovanja prema Gradu za korišćenje prostora u kojem radimo, kao i na ime duga za poreze i doprinose za ostale zarade, PDV i REM“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, poseban problem je dug za nenamesnski utrošena sredstva sa Konkursa za medije iz 2022. godine koja zapravo i nisu utrošena, već zaplenjena od strane izvršitelja na ime navedenog duga prema Gradu.


Radnici Niške televizije ističu kako nemaju nikakvu informaciju šta će biti sa njihovim platama i sa televizijom uopšte, ali i upozoravaju na činjenicu da 30. juna 2023. ostaju i bez zdravstvenog osiguranja.

„Napominjemo, da mi radnici NTV, nismo krivi što je program redukovan, što nemamo osnovne uslove i sredstva za rad (telefone, papir, higijenaa, gorivo….), te ne možemo da idemo na terene jer su službena vozila zaplenjena i što se naš program ne emituje preko kablovskog operatera SBB kome takođe dugujemo sredstva za naknadu za emitovanje programa“, navodi se u saopštenju.

Radnici ističu da je njihova nesporna želja i spremnost da nastave da rade svoj posao i da Niška televizija kao dugogodišnji brend Niša nastavi da živi i postoji, ali, kako kažu, u ovom trenutku, to ne zavisi od njih.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR