Glas Javnosti

SRAMOTA SRBIJE U JEDNOJ SLICI: Krađa biljaka sa javnih površina Kragujevca sve učestalija, ODNOSE RASTINJE, ZASADE, GAZE TRAVNJAKE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Javno komunalnom preduzeću „Šumadija“- sektor zelenila, ukazali su na problem, kako su istakli, „drastične“ krađe biljaka sa novih ukrasnih površina u Velikom parku, sezonskog rasada na drugim površinama, ali i vađenja sadnica i pregaženih travnjaka.

- Susrećemo se sa učestalom kradjom sezonskog rasada sa svih površina u gradu na šta mi ne možemo da utičemo, osim apela i javnih poziva sugradjanima da ne uništavaju zelene površine u gradu - rekla je agenciji Beta portparolka tog preduzeća Marina Arsenijević a prenosi Glas Šumadije.

Ona je nava da se odustalo od podnošenja prijava nadležnima protiv NN lica, budući da kada su ranije to činili nije bio otkriven ni jedan počinilac.

Pronalaženje krivaca je, kako je ukazala, teško, jer zelene površine nisu pod kamerama.

Prema rečima Arsenijevićeve, u poslednje vreme se primećuje „nešto bolji odnos“ gradjana prema novim zelenim površinama i sadnicama koje su posadjene u centru grada u odnosu na površine van strogog centra.

S druge strane, gradjani su na društvenim mrežama negodovali zbog nedavne seče „vremešnih“ stabala kod zgrade Pošte u centru Kragujevca.

Arsenijevićeva je rekla da su dva stabla jasena bila „šuplja i sklona padu“, zbog čega su uklonjena, a umesto njih će biti posadjen javor.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR