Glas Javnosti

SRAMOTA: POLICIJA I TUŽILAŠTVO U JAGODINI OGLUŠILI SE NA MOLBU MAJKE, NE ŽELEĆI DA OD OŠTEĆENE STRANE DOBIJU IZJAVU (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Radiša Pavlović, iz Državne Komisije za otete bebe na svom Fejsbuk profilu, podelio je snimak koji je kako sažnajemo juče uživo snimljen, a na kome imamo priliku da vidimo i čujemo kako jedna mama u Jagodini trpi torturu od osoblja u porodilištu, ali i Centra za Socijalni rad.

Naime, ova mama koja se porodila 7. februara prepuštena je sama sebi, u porodilištu u kom bi posle najlepše dobijene uloge u svom životu trebalo da ima adekvatne uslove i potpunu brigu od strane zaposlenih u tom istom  porodilištu.

Umesto, da brinu o njenom psihičkom stanju oni je još više povređuju, (a dobro znamo kako se mame posle porođaja osećaju). Već 17. dana ovu porodilju drže u porodilištu, bez ikakvog osnova i adekvatnog obrazloženja.

Kako saznaje naš portal beba je rođena u vanbračnoj zajednici, što nije nikakva prepreka za odrastanje u toj zajednici, beba ima adekvatne uslove za normalan život, a imala bi i svu ljubav svog oca od čije strane je priznata, kao i svoje majke, koja samo želi da beba i ona napuste ovaj "logor" i sve troje zaborave ovu muku koju proživljavaju i preživljavaju.


Koliko dece je pre ove bebe rođeno da niko nije brinuo o njegovom staranju, da bi se naravno koplja danas lomila na najslabijima.

U izveštaju koji je dostavljen našoj redakciji između ostalog imatre priliku da pročitate kako se zahteva da mama i beba u toj istoj ustanovi budu dok se ne steknu adekvatni uslovi za njihovo zbrinjavanje. Pitamo se ko može ovoj bebi pružiti bolje uslove nego svoji roditelji i to u svojoj kući.



Iz Opšte Bolnice u Jgodini dobili smo odgovor da niko osim direktora nema pravo da daje izjave za medije, a razume se direktor u trenutku našeg poziva nije bio u svojoj kancelariji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR