Glas Javnosti

SRAMOTA: Kineski izvođači koji rade na izgradnji auto-puta srušili spomenik palim borcima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kineski izvođači koji rade na izgradnji auto-puta Pakovraće – Požega srušili su spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori.

Spomenik je u potpunosti uništen, a ostaci su rasuti po putu.

–  Znamo da su izvođači radova na izgradnji auto-puteva van zakona ove države, da se ne poštuju zakoni i radi ko kako hoće. Međutim, ovo divljaštvo, rušenje spomenika posvećeno palim borcima iz Drugog svetskog rata prevazilazi sve do sada. Kao što možete videti spomenijk je brutalno sravnjen sa zemljom, a ostaci rasuti po putu. Meštani su zgroženi, ne veruju da je neko mogao ovako nešto da uradi. Da li je neko bio pijan, drogiran ne znamo – ogorčeni su meštani Negrišora.


Facebook

I pored više pokušaja danas nismo uspeli da saznamo da li je policija izlazila na teren kako bi se utvrdila odgovornost a počinioci oktrili i kaznili. Nažalost, nije se oglasila ni lokalna samouprava, ali ni nadzorni organ koji bi valjda trebalo da vodi računa gde se i šta radi. 


"Da naprednjačka vlast Srbiju polako pretvara u kinesku provinciju u kojoj zakoni za kineske "partnere" gotovo da ne važe (pa na teritoriji naše zemlje mogu da rade što požele) - to nam je odavno poznato. I dok na istoku zemlje bezobzirno eksploatišu naša prirodna bogatstva, ne poštujući ni minimalne standarde zaštite životne sredine, dotle na zapadu naše zemlje skupo plaćeni (preplaćeni) posao izgradnje autoputa obavljaju tako da NI NAJMANJE NE VODE RAČUNA o šteti koju nanose lokalnom stanovništvu, ali i životnoj sredini i kulturno-istorijskim spomenicima." Navodi se u saopštenu Inicijativa za Požegu



Glas javnosti/Ozon Press

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Branicevac u 20.03.2023 20:17:59 h
     0 
U Branicevu je uradjeno jos nesto gore!Grade autoput preko masovne grobnice!