Glas Javnosti

SRAMNO! ŠAPIĆ PRETI LJUDIMA NA SAVSKOM NASIPU: Bićemo primorani da isključimo vodu svima zbog 15 ludaka!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će isključiti vodu na Savskom šetalištu u svim objektima.

Kako kaže, građani će biti kolateralna šteta "drugara s Novog Beograda", odnosno onih koji su protestovali i upozoravali na mogućnost da probijanje Savskog nasipa, koje je podrazumevano planiranim radovima, ugrozi hiljade stanovnika Novog Beograda u slučaju većih poplava.



Šapić je, govoreći o Savskom šetalištu, rekao da 100.000 ljudi, koliko tamo živi, čeka da se šetalište sredi.

„Tamo 100.000 ljudi čeka da mi sprovedemo vodu i struju legalno. I njih 15 ludaka je nas blokiralo, podelilo letke da će da se poplavi ceo Novi Beograd. Mi smo rekli da ćemo da ih tužimo za širenje panike. Pazite, da se poplavi ceo Novi Beograd, a meni na Novom Beogradu živi cela familija, pola gradske uprave. I dolazimo danas u situaciju da tu recimo kasnimo.
 


Mi ćemo biti primorani da tamo poisključujemo vodu svima, pa čak i ovima koji su licitirali, biće kolateralna šteta tih njihovih drugara s Novog Beograda, pošto su i oni u ovom momentu nelegalni.

Da smo u međuvremenu napravili legalne priključke, onda bi oni mogli da pređu legalno na tu lokaciju, da se legalno priključe i nastave da plaćaju, a sad ćemo sve da ih isključimo, pa prvo sve da ih čistimo, pa polako, šta da radim“, rekao je Šapić.

Podsećamo, gradska uprava od marta pokušava da započne radove na izgradnji infrastrukture za splavove na Savskom keju.

Ti radovi, međutim, upozoravaju građani i stručnjaci, podrazumevaju probijanje Savskog nasipa, što je Zakonom o vodama striktno zabranjeno i moglo bi, kako navode, da ugrozi hiljade stanovnika Novog Beograda u slučaju većih poplava. Mesecima su građani organizovali proteste, sklanjali ograde i zakopavali kanale koje su iskopali radnici javnih preduzeća.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR