Glas Javnosti

SPREMITE SE ZA OGROMNU PROMENU VREMENA: Velika oluja kreće prema Srbiji!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Proteklih dana smo uživali u pravom letnjem vremenu ali se za ovaj vikend sve to naglo menja.

Od natprosečno toplog vremena, koje nas sa kratkom pauzom prati od početka septembra, oprostićemo se u subotu kada će nas zahvatiti izraziti hladni front," objavio je slovenački portal 24 sata (24ur.com). Građani Slovenije upozoreni su da mogu da očcekuju "prilično raznovrsne vremenske događaje" - od oluja sa pljuskovima i jačim udarima vetra, do snega na planinama višim od 1.40 metara nadmorske visine.

 
U Sloveniji će temperatura pasti za najmanje deset stepeni, a samim tim će se steći uslovi za početak grejne sezone.

Zbog jakog juga, očekuje se da će talasi u Tršćanskom zalivu prelaziti visinu od dva metra, najavljuju slovenački meteorolozi.

 
Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske objavio je posebno saopštenje u kojem se navodi da će za vikend biti hladnije od proseka za ovo doba godine, da se očekuje obilna kiša i olujni vetar.

Najviše padavina sutra se očekuje na Jadranu, gde su, kako se navodi, uz grmljavinsko nevreme moguće ponegde i bujične poplave.

Bujične poplave zbog kiše i nevremena moguće su i u gorskim predelima, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, gde je takođe izdat drugi stepen upozorenja - narandžasto za opasno vreme.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se u naredna četiri dana očekuju nestabilne vremenske prilike, ponegde sa obilnom kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, olujnim južnim vetrom.

 
Zbog obilne kiše, velikog priliva vode, i jakog južnog vetra, upozoravaju iz Diretkorata, potencijalno su moguće i određene posledice u centralnim, južnim i primorskim predelima.

(Glas javnosti/Espreso)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR