Glas Javnosti

SPREMITE KIŠOBRANE! Stižu pljuskovi i pad temperature, hoće li zaobići 1. maj?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ušli smo u toplu polovinu godine, ali to ne znači da nas u narednim danima ne očekuju padavine i povremena zahlađenja, kažu meteorolozi.

Već sutra pre podne u Vojvodini, a kasnije popodne i u toku noći ka četvrtku stiže naoblačenje, pojava kiše ali i pljuskovi.

Priliv malo hladnijeg vazduha, što znači da bi u četvrtak i petak bilo hladnije za 3 do 5 stepeni u odnosu na danas i sutra - kaže meteorolog Nedeljko Todorović.



Prema njegovim predviđanjima takvo vreme će trajati do vikenda pa nas za 1. maj očekuje sunčano i toplo vreme, ali i da nam osveženje stiže već drugog i trećeg maja.

- Prvog maja toplo vreme i uglavnom sunčano. Eventualno će u planinskim predelima u popodnevnim satima biti kratkotrajna kiša. Osveženje bi stiglo drugog i trećeg maja, što je prirodan ritam - istakao je meteorolog,piše Blic.

Iače, sutra nas očekuje sunčano i toplo. Ujutro i pre podne u severnim predelima Vojvodine, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U četvrtak u svim predelima Srbije biće umereno do pretežno oblačno i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz prestanak padavina do kraja dana na severu Srbije. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 13 do 19 stepeni, u Beogradu do 15.

U petak će Srbija i dalje biti pod uticajem hladnije vazdušne mase sa severoistoka, a u prilog tome ići će i severno strujanje i jačanje snažnog anticiklona sa severozapada Evrope, koji će Srbiji doneti visok vazdušni pritisak i stabilizaciju vremena.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR