Glas Javnosti

Ovo je čovek koji trči sa ananasom na glavi, a razlog je odličan

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Kada sport nekome iz čistog hobije preraste u nešto od čega će živeti stvari postaju daleko ozbiljnije, međutim postoje i oni drugi primeri. Ljudi koji su se posvetili sportu kako bi preneli određenu poruku.

Upravo u tu kategoriju možemo ubrojiti Mošea Lederfiena (69), Izraelca koji je postao atrakcija širom sveta zbog načina na koji se takmiči na dugoprugašlim trkama i maratonima.

Naime, on je odlučio da vreme potrebno za završetak trke stavi u drugi plan kako bi podigao svest o značaju poštovanja prirode, ali i bitnosti konzumiranja voća. Odabrao je i vrlo neobičan način!


On na svakoj trci nosi ananas na svojoj glavi i na taj želi da pošalje željenu poruku. Neobično je to što "voćka" nije pričvršćena nikakvim pomagalom! Jednostavno je stavi na glavu i trči.

Lederfien ima svoju Instagram stranicu na kojoj postavlja slike i snimke iz čitavog sveta, pa je tako trčao na maratonima širom sveta, od Njujorka do Berlina i Španije. Proteklog vikenda takmičio se u Sevilji.


Moše je bivši učesnik u ratu Jom Kipur koji mu je ostavio ožiljke zbog kojih je i krenuo da trči.

- Voće je jedna od najvažnijih namirnica za ljude i želim da tu dobrobit donesem svima. Veza između čoveka i prirode, tela i uma su neodvojive - rekao je Lederfien u jednom od intervjua.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR