Glas Javnosti

Kamere na dresovima košarkaša, da li je ovo budućnost? (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Dosad smo viđali da sudije nose kamere u Evroligi, ali iskorak je napravljen sa košarkašem Barselone Oskarom da Silvom. Na meču Barselone i Olimpije iz Milana prvi put se kamera našla na dresu nekog od igrača u elitnom takmičenju.

U fudbalu je to već isprobano, ali se u košarkaškom meču ovo dogodilo prvi put. Oskar da Silva je igrao sa kamericom na dresu.
Ideja ovakvih poduhvata je da donesu dodatno uzbuđenje navijačima i da im dešavanja na terenu približe, da u svakom trenutku imao osećaj kao da su na parketu.

Na snimak ćemo morati da sačekamo još malo, dok se sve to lepo izmontira, ali ukoliko prođe kako se u Evroligi nadaju, mogle bi kamere na dresovima da postanu i praksa u evropskoj košarci. Svakako će biti interesantno videti kako izgleda jedan evroligaški okršaj iz perspektive igrača.



Inače, Da Silva i Barselona su poraženi od Olimpijeiz Milana sa 86:90. U ostalim utakmicama Evrolige Fenerbahče je na debiju Šarunasa Jasikevičijusa bio bolji od Monaka sa 86:74, dok je Olimpijakos Nikole Milutinova i Filipa Petruševa poražen od Valensije sa 63:56 i to na svom parketu.

Najbolji igrač Valensije bio je Stefan Jović sa 12 poena.






BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR