Glas Javnosti

SPC PORUČILA: ‘Sabor ne donosi odluke pod uticajem politike i medija’

Društvo
Autor: Glas javnosti

Članovi svetog arhijerejskog sabora bilo koje crkve, u ovom slučaju SPC, ne donose odluke pod uticajem političkih ili medijskih kampanja i pritisaka, već isključivo po svom rasuđivanju, saopštila je sinoć Informativna služba SPC.

Kako se ističe se, arhijereji se vode isključivo brigom za spasenje i za dobro vernog naroda.

-Bilo kakvi i bilo čiji pritisci, medijska halabuka, u realnom životu Crkve Hristove nemaju uticaj na odluke Sabora, uključujući izbor arhijereja, njihovo naznačenje na pojedne episkopske katerde i slična pitanja- navodi se u saopštenju SPC.

 

Kako je saopšteno insturirane poslednjih nedelja od političkih krugova sa podrujča koje je šire od onog koje, kako kažu, ''nazivamo srpskim zemljama''.

 U toj kampanji je, kako se ističe, tendenciozno se kreirana nedoumica ko uopšte zastupa verni narod u najvažnijim crkvenim pitanjima i ko utiče na donošenje odluka u najvažnijim crkvenim telima i organima.

 

Odgovor na ova pitanja je jasan i jednostavan, poručuje SPC i dodaje da je zasnovan na kanonima Crkve i odredbama Ustava pomesne Srpske pravoslavne crkve.

Kako se navodi da verni narod sa bilo kog područja u Saboru bilo koje pomesne Crkve, u ovom slučaju SPC, zastupa i u ime tog vernog naroda u Saboru i van Sabora donosi odluke u krajnjoj instanci isklučivo nadležni eparhijski arhijerej.

(Glas javnoszti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR