Glas Javnosti

ŠOKANTNI SNIMAK! Migranti, NAORUŽANI DO ZUBA, VEŽBAJU GAĐANJE, a šef BIA-a za Vojvodinu NE REAGUJE! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Snimci migranata, koji u kukuruznom polju, prema navodima sa snimka, u okolini Sombora, vežbaju pucanje iz pištolja, zabrinule su građane ovog dela Vojvodine, ali i cele Srbije. Sagovornik "Glasa javnosti" navodi da bez teškoća nabavljaju oružje na crnom tržištu.

Snimak, koji je dostavljen "Glasu javnosti", napravljen je u selo Riđica nadomak Sombora, a na njemu se vidi nekoliko migranata kako vežba gađanje iz pištolja. Ali, alarmantno upozorenje je i to da migranti poseduju i duge cevi, uglavnom "kalašnjikove". Operativni podaci pokazuju da su "gosti" Srbije naoružani arsenalom proizvedenim u kragujevačkoj "Zastavi".

- Migranti poseduju izvesnu količinu oružja. To je poznato svim Somborcima, pa čak i onima u Policijskoj upravi. Da znaju šta se dešava, potvrđuje i činjenica da su, nedavno, policajci izveli akciju i tokom pretresa pronašla veću količinu oružja. I tu se stalo - objašnjava sagovornik "Glasa" i navodi da niko od migranata nije odgovorao pred pravosudnim organima.

Za posedaovanje ilegalnog oružja najmanja zakonom predviđena kazna je tri godine zatvora. U slučaju i otkrivanja automatskog oružja ("kalašnjikovi u posedu migranata to i jesu) trebalo bi da odgovaraju i za terorističko organizovanje. Tako bi bar bilo da su pohapšeni državljani Srbije.

- Migranti kupuju pištolje u Somboru. I to od lokalnih kriminalaca. Niko ih ne dira, a imam utisak da svi to znaju, ali da vešto prikrivaju. Inače, većina migranata dobro govori srpski jezik, ali se prave da ga ne razumeju - dodaje sagovornik "Glasa".

Naš sagovornik dodaje da se ovako naoružane grupe migranata prebacuju u Mađarsku. Po ustaljenoj šemi, njih desetak dnevno pređe granicu i odlazi put EU. Naravno, organizatori lanca prebacivanja debelo naplaćuju ovu uslugu.

O ovakvom naoružavanju migranata trebalo bi da budu obavešteni i oni koji brinu o bezbednosti Srbije, odnosno Bezbednosno-informativna agencija. To bi svakako morao da zna prvi čovek BIA u Vojvodini Nikola Vasiljević. Da li on, kao šef Regionalnog centra BIA u Vojvodini, ima saznanja i šta čeka dok se naoružani migranti šetkaju našom zemljom.  

Vasiljevića su, inače, mediji često slikali sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, a bio je i kum gradske slave. Prvog operativca Vojvodine u javnosti su prozivali da je bio umešan u naplatu šest miliona evra nepostojećeg duga u Vojvodini. Načelnik Regionalnog centra vratio se u mediji kada je provaljeno da je kontroverzni biznismen sa podebljim policijskim dosijeom opremio teretanu u sedištu BIA u Novom Sadu.

A i sam Vasiljević je prethodno pokazao da nema problem kada je u pitanju druženje sa kriminalcima - u Upravnom odboru FK Vojvodina čiji je član od 2017. godine sedeo je zajedno sa Slobodanom Milutinovićem Snajperom, osuđivanim kriminalcem.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR