Glas Javnosti

ŠOK: NA KOPAONIKU NIKAD MANJE POSETILACA: Cene visoke, uslovi za skijanje loši, a ugostitelji besni

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sunce, posetioci šetaju u laganoj garderobi, temperature visoke, snega skoro da nema, a ugostitelji nezadovoljni početkom sezone.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je otvaranje ski sezone za 2022/ 23. godinu na Kopaoniku počelo u mesecu koji se iza nas, pitamo se gde smo došli. Da li smo na Kopaoniku da bismo  uhvatili koji zračak sunca, osunčali lice ili smo na popularnoj planini radi skijanja?

Ove godine posetioce umesto snega dočekao je bes, nadležnima ruke ostaju vezane, a skijalište je s početkom sezone upravo zbog vremenskih (ne)uslova (visoke temperature, staze bez snega) bilo zatvoreno. Sve ovo nije u vezi sa organizacijom, ali jeste u vezi sa vremenskim prilikama koje kako ugostiteljima, tako i posetiocima ne idu u prilog.

Ove godine početak sezone obeležio je sunčani period, nadležni se bore da održe veštački sneg, a sve to kako saznajemo razbesnelo je turiste koji su planirali da praznike i odmor provedu uživajući na ski stazama. Kako su nam pojedini turisti preneli ovo nije jedino iskušenje koje im zadaje muke, u  noći između 31.12. 2022 -  02. 01. 2023. godine, gosti pojedinih apartmana bili su bez vode. Gosti besni, želeli su svoj novac nazad jer kako kažu ,,em što se ne skijamo, sad ne možemo ni da se okupamo." Iako je u međuvremenu bilo padavina prognoze za ovu sezonu ne zvuče najbolje.



Posetioci koji su planirali da svoj odmor provedu na obroncima popularne planine, nisu krili svoje nezadovoljstvo, te su isto istakli u komentarima na društvenim mrežama.

,,Zatvorite skijališta, rizikujete da ljudi dobiju ozbiljne povrede na ovom blatu i kačamaku. „Sa zadovoljsvom ću  platiti punu cenu ovako skupog ski passa, da bih proveo 40 minuta čekajući žičaru, i proveo tri minuta spuštajući se između 500 nepredvidivih klinaca i početnika. Ove godine se Kop. zaobilazi." „Je l ti ostala čitava daska nakon tog spusta." „Taman da se polomiš." ,,Kaša." Samo su neki  od negativnih  komentara.

Kako saznajemo dosta posetilaca otkazalo je rezervacije koje su bile planirane za boravak na Kopaoniku od 31. 12. 2022 - 10. 01. 2023. godine Mada, ima i onih koji su odlučili da svoje rezervacije iskoriste, ali i da prošetaju suncem obasutim obroncima popularne planine ali i blatom „oboje" svoju zimsku obuću.

Da li će se situacija promeniti videćemo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR