Glas Javnosti

SNIMAK LEDI KRV U ŽILAMA! Poznati influenser se popeo na vrh Kule Beograd i uradio OVO! Sledi mu tužba, opasan za sebe I DRUGE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Influenser Marko Čolaković Kresoje (23) popeo se na vrh Kule Beograd, a potom se na visini od 168 metara snimao kako hoda po ivici najviše zgrade u Srbiji!

Ovaj mladić, kojeg na društvenim mrežama prati više od 100.000 ljudi, u jednom trenutku seo je na ivicu zgrade, opušteno zamahujući nogama. Nakon što je na društvene mreže postavio snimak svoje opasne egzibicije, usledilo je na hiljade komentara.

Dok su neki pisali kako je Čolaković spreman na sve zarad popularnosti, bilo je i onih koji su ga podržali prenosi kurir.

Iako je i ranije šokirao javnost penjanjem na mnoge građevine, Čolaković za kaže da mu je ovaj "poduhvat bio posebno čaroban". Da se popne na najvišu tačku Kule Beograd, kako ističe, bilo mu je potrebno oko pola sata, a do svog cilja je stigao požarnim stepenicama.

- Penjanje na najvišu tačku Kule mi je bilo lakše u odnosu na ranije egzibicije. Vetar nije duvao mnogo, bilo je vedro vreme, a budući da sam došao pred kraj dana, mogao sam da uživam u najlepšem zalasku sunca. Svestan sam da sam izazvao gomilu komentara, neki me osuđuju, a neki hvale. Javljaju mi se i iz inostranstva, ali niko još nije pokušao da me iskopira - kaže ovaj influenser.

On navodi da se nakon "osvajanja Kule Beograd" neće zaustaviti. Kako objašnjava, u planu mu je da se popne na još neke poznate građevine.

"Ne mogu da otkrivam šta je sledeće, ako me razumete... Roditelji su digli ruke od mene, shvataju da me ne mogu zaustaviti. Majka nije htela da gleda poslednji snimak i ja je razumem", kazao nam je Čolaković.

Međutim, u kompaniji koja stoji iza ekskluzivnog naselja Beograd na vodi, u čijem se sklopu nalazi i Kula Beograd, za Informer navode da se spremaju da presaviju tabak.

Kako kažu, Čolaković se bez ikakve dozvole popeo na najvišu građevinu u glavnom gradu, očigledno koristeći priliku kada nikoga od radnika nije bilo.

"Povodom video-snimka koji je objavio mladi egzibicionista Marko Čolaković Kresoje na društvenim mrežama, obaveštavamo vas da kompanija Belgrejd voterfront i Kula Beograd ni na koji način nisu učestvovale, niti odobrile ovakav vid snimanja", izričiti su u ovoj kompaniji.


Oni kažu da je ovaj mladić mogao da ugrozi svoj, ali i tuđi život, kao i da je prekršio propise, zbog čega bi trebalo da snosi posledice.

"Protiv Čolakovića će biti podneta krivična prijava. Takođe, i odgovorni za ovaj propust na gradilištu biće adekvatno sankcionisani. Građani su sa pravom uplašeni, jer su ovakve stvari veoma opasne. Ne samo da je ovaj momak mogao da pogine, nego je pitanje i da li će ovaj video-snimak namamiti i nekog drugog da ponovi ovaj podvig", kazali su u kompaniji "Belgrejd voterfront".

Opasan za sebe i druge

Psiholog Snežana Repac navodi da je Čolaković opasan po okolinu, ali i po sebe.

"Ovaj mladić je popularan na društvenim mrežama, mnogi mladi ga prate i šta ako sada neko pokuša isto to. Ovo je ponašanje manipulatora koji se igra i sa svojim i sa tuđim životom. Drago mi je što će protiv njega biti podneta krivična prijava, jer se ovakvo ponašanje mora zaustaviti. Samo se nadam da se neće stvoriti trend penjanja na građevine i da ovo neće prerasti u izazov među mladima, kao što je to bio slučaj sa mnogim bizarnim stvarima koje mogu biti opasne po život", kaže Snežana Repac.

"Osvojio" i Most na Adi

Ovo nije prvi put da je Marko Čolaković Kresoje izazvao pažnju javnosti. On je u januaru na društvenim mrežama podelio snimak na kome sa drugom sedi na pilonu Mosta na Adi, visokom čak 200 metara. Kako je tada kazao, na nosač mosta se popeo merdevinama koje su ugrađene u ovaj deo mosta.

"Trebalo nam je nešto više od sat vremena da se popnemo. Ali vredelo je", kazao je Čolaković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR