Glas Javnosti

SNEG ODSEKAO SELA OD SVETA: Na dnevnom redu i uvođenje vanredne situacije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sneg koji je padao prethodnih dana još uvek se nije otopio, a već je stigao novi i naneo ogromne probleme meštanima prijepoljske opštine.

Najugroženija su visinska sela Pravoševa i Stranjani, koja ne samo što su odsečena od ostatka od matične opštine, već je na njihovoj teritoriji došlo do prekida električne energije.

- U višim predelima prijepoljske opštine je jako teška situacija, sneg koji pada još od juče napravio je velike probleme. Sva mehanizacija je na terenu kako be se putevi pročistili, ali takođe dosta nekategorizovanih puteva je potpuno neprohodno. Na pojedinim mestima gde su traktori sa duplom vučom do juče čistili, a danas ne mogu da prođu zbog velike visine snega - izjavio je za RINU Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje.

Babić ističe da ukoliko ne budu uspeli da normalizuju problematičneputne pravce u naredna dva dana, biće prinuđeni da uvede vanrednu situaciju.

- Nadamo se povoljnijim vremenskim uslovima koji su najavljeni u narednom periodu, kao i da ćemo uspeti da normalizujemo situaciju u najudaljenijim selima - kazao je Babić i dodaje:

BONUS VIDEO Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile, i to je to

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR