Glas Javnosti

SNEG I TEMPERATURE U MINUSU! Meteorolog objavio prognozu za narednu nedelju, evo kakvo nas vreme čeka

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meteorolog Marko Čubrilo je na svom Fejsbuk profilu najavio kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

- Sutra će preovlađivati promenjljivo oblačno, vetrovoto i relativno hladno vreme. Duvaće umeren i jak, na severu Vojvodine, delovima središnje Srbije i nad planinskim delom regiona na udare i olujan severni vetar. Dnevni maksimum znatno ispod proseka i trebao bi se kretati od +5 do +13 u nizijama, dok bi preko 800mnv uglavnom bio do +4 stepena Celzijusa - napisao je Čubrilo i dodao:

- Početkom sledeće nedelje i dalje neobično hladno za ovaj deo godine uz smenu oblaka, sunca i kratkotrajih padavina. Uz vrlo niske temperature noću i rano ujutro snežna granica se može spustiti i ispod 700mnv i to posebno u utorak kada bi se preko nas mogao premestiti visinski ciklon i jezgro hladnog vazduha u srednjoj troposferi.


To bi moglo doneti nešto jače padavine ovog dana, a time bi verovatnoća za pojavu snega porasla i u predelima ispod 700mnv. Duvaće umeren i pojačan, severozapadni vetar koji će na kratko oslabiti u ponedeljak posle podne i u noći ka utorku i tada bi zbog slabijeg vetra i dosta vedrine postojala opasnost od pojave kasnog mraza i do -3 stepena Celzijusa ponegde koji bi naneo velike štete cvetnicama.

On navodi i da se poboljšanje i manje otopljenje očekuje oko 21.04.


- Jutarnji proračuni modela su pojačali signal za padavine od 21.4. uveče do oko 23.04. i ukoliko bi se ovakve simulacije održale veći deo regiona bi u tih nekoliko dana mogao dobiti konkrentije padavine, uglavnom preko 15mm. Opet bi malo zahladilo, ali uz temperature oko prosečnih vrednosti za taj deo godine.

Narednih dana vetrovito i neobično hladno uz povremene padavine, snežna granica veoma nisko na oko 800mnv, a moguće je da oko 19.4. bude i malo niže te pojava snežnih pahulja u nizijama nije nemoguća. Oko 18.04. moguća pojava mraza dok bi drugi deo sledeće nedelje mogao doneti manje otopljenje uz moguću pojavu nešto obilnije kiše.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR