Glas Javnosti

SMENJENI PREDSEDNIK SINDIKATA EPS: Članovi su UCENJENI kako bi prikrili MALVERZACIJE GRČIĆA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Sindikata Elektroprivrede Srbije (EPS) Milan Đorđević, smenjen je sa te funkcije, a kako je reko, on takvu odlukudela članstva ne priznaje, jer smatra da je većina njih ucenjena da tako glasa kako bi se rasturio sindikat i sakrile malverzacije vršioca dužnosti direktora tog državnog preduzeća Milorada Grčića.

 Đorđević je rekao da je današnju sednicu Glavnog odbora Sindikata EPS-a inicirao Grčić koji je „ucenio ili kupio“ predsednika sindikalne organizacije „Kolubara“ Miodraga Rankovića kako bi razbio sindikat koji je nezadovoljan njegovim upravljanjem tom kompanijom, prenosi agencija Beta.

- Glavni odbor ima 55 članova, od čega na današnjoj, fingiranoj sednici u Obrenovcu nije fizički bio prisutan 31 član. Tom skupu su prisustvovalo 24 člana i većina ih je bila ucenjena kao i Ranković koji je posle zbora u Kaleniću u maju ove godine smenjen zbog protesta protiv zaustavljanja gradnje termoelektrane ‘Kolubra B’ dok se ne utvrdi njena opravdanost - rekao je Đorđević.

Sindikalna organizacija „Kolubara“ saopštila je danas da je nakon protesta koje je organizovao Sindikat EPS-a na čelu sa Đorđevićem zbog odluke Grčića da radnicima ne isporuči plaćeni ugalj za predstojeću zimu saopštila da ne učestvuje u protestu.

U saopštenju se navodi i da je Glavni odbor radnika EPS-a održao sednicu sa 28 članova koji su jednoglasno doneli odluku o opozivu Đorđevića i izboru Radosava Krsmanovića iz sindikalne organizacije „Kolubara“ iz Lazarevca.

Đorđević je rekao da Grčić zloupotrebljava Rankovića kako bi razbio sindikat i da bi prikrio malverzacije, korupciju i rasipništvo u EPS-u gde je samo za obnovu nameštaja u upravnoj zgradi potrošeno oko 33 miliona evra.

On je rekao da je netačno da radnici i članovi sindikata „Kolubare“ danas nisu učestvovali u protestu i da ih je bilo oko 400, a da je jedan broj morao da radi da bi se obezbedilo redovno snabdevanje građana električnom energijom.

- Grčić je mnogo para potrošio na kupoviu prislušnih uređaja, na hiljade bubica i kamera, pa pozivam predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina da ispitaju u koje se svrhe to upotrebljava i zašto je kupljen softver od oko dva miliona evra - rekao je Đorđević.

Prema rečima Đorđevića Grčić je zaposlio mnogo bivših inspektora policije za plate od najmanje 200.000 dinara kako bi obavljali unutrašnju kontrolu i oni su odgovorni jedino njemu.

Đorđević je rekao da Grčić uz pomoć unutrašnje kontrole sprovodi torturu u EPS-u i kažnjava neposlušne radnike premeštanjem na najniža mesta po stepenu kvalifikacije.

Dodao je da mu nije stalo do funkcije predsednika sindikata jer ispunjava uslove za penziju, ali da neće odustati od borbe protiv protivzakonitog rasipanja državnog novca pod rukovodstvom Grčića.

On je ponovio da poziva nadležne institucije da provere sve javne nabavke i način zapošljavanja radnika u EPS-u jer broj radnika nekontrolisano raste.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR