Glas Javnosti

SMENJENA DIREKTORKA CSR U BLACU: Radiće kao pedagog škole u koju idu deca koju je zamalo ODVOJILA OD BAKE?!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu koja je smenjena posle pokušaja da dečaka (14) i njegovu mlađu sestru (10) iz Suvog Dola, koji žive sa bakom Ljiljanom Dačević nasilnim putem prebaci u hraniteljsku porodicu, smenjena je.

Kako se saznaje, ona će raditi na mestu pedagoga u školi koju pohađaju ova deca.

Pre nego što je stupila na novu dužnost direktora Centra, ona je radila u školi kao pedagog.

Kako se saznaje iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, smenjena direktorka Centra za socijalni rad, pre nego što je stupila na novu dužnost direktora, radila je u školi kao pedagog.

Foto: Dejan Marković Milošević/ Facebook

- Ona je svoje prethodno radno mesto pedagoga stavila u status mirovanja zbog izbora na funkciju, a u skladu sa propisima iz oblasti radnog zakonodavstva. Po razrešenju sa funkcije direktora, ona se vraća na svoje staro radno mesto, što joj omogućavaju zakoni iz oblasti rada - navode iz Ministarstva prosvete.

Kako dodaju, oni će pažljivo, u skladu sa svojom nadležnošću, pratiti ostvarivanje obrazovno - vaspitnog rada u školi.

 

Podsetimo, dečak i devojčica žive kod bake posle smrti svoje majke. Otac ih je napustio kada su bili mali, a deca je, kako je najavljeno iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju trebalo da budu prebačena u srodničku, a ne hraniteljsku porodicu - kod druge bake, majke njihove pokojne mame.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR