Glas Javnosti

SMANJENJE TROŠKOVA CILJ NOVIH USLOVA: Izmenjeni uslovi za priključenje na gas

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije usvojila je Predlog uredbe o izmenama i dopunama Uredbe o uslovima isporuke i snabdevanja prirodnim gasom. Cilj ovih izmena, je, kako navode iz Vlade, smanjenje troškova i skraćenje vremena neophodnog za priključenje novih potrošača prirodnog gasa, odnosno stambenih zgrada kategorije A.

- Izmene Uredbe će, pored ostalog, omogućiti da u slučaju objekata koji se priključuju na distributivni sistem radnog pritiska manjeg od šest bara, ca kućnim merno-regulacionim setom maksimalnog kapaciteta do 10 kubnih metara po satu za stambene zgrade kategorije A, proveru ispunjenosti uslova za puštanje gasa u objekat, obavlja komisija operatora sistema i kupac nije u obavezi da dostavi izveštaj komisije za tehnički pregled unutrašnje gasne instalacije - navode iz Vlade.
Izmenjenom Uredbom se takođe preciziraju i mere koje se preduzimaju u slučaju da je ugrožena sigurnost isporuke ovog energenta usled poremećaja u radu transportnor ili distributivnog sistema ili poremećaja na tržištu, prenosi portal Ekapija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR