Glas Javnosti

Slučaj Krušik:Tužilaštvo analizira veštačenje, sledi odluka

Društvo
Autor: Glas javnosti

 U okviru istrage koja se vodi protiv radnika "Krušika" Aleksandra Obradovića, osumnjičenog za odavanje poslovnih tajni tog preduzeća, u toku je tužilačka analiza veštačenja u vezi bezbednosti informacija.

Reč je o analizi nalaza i mišljenja sudskog veštaka o više hiljada dokumenata u elektronskom obliku, koji su bili u posedu okrivljenog u dužem vremenskom periodu, precizirali su u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, koje vodi ovu istragu.

-Nakon analize navedenog nalaza i mišljenja biće doneta tužilacka odluka o daljim radnjama koje će biti preduzete u ovom predmetu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, napominju u tužilaštvu.

Protiv Obradovića u toku je istraga zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo odavanje poslovne tajne.

Tužilaštvo sumnjiči Obradovića da je, tokom više godina, neovlašćeno pribavljao podatke različitih stepena tajnosti o poslovanju ovog namenskog preduzeća u vezi više vojnih proizvodnih programa i predao ih putem računarske komunikacije stranom državljaninu, koji je, bez daljeg utvrđivanja istinitosti dobijenih podataka, jedan deo njih objavio na Internetu.

Opozicija Obradovića smatra uzbunjivačem, iako mu taj status odlukom suda nije nikada dodeljen.

On se brani sa slobode, pošto mu je u decembru 2019. ukinut kućni pritvor.

(izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR