Glas Javnosti

SLUČAJ I DALJE NEREŠEN: Četiri meseca od akcidenta kod Pirota tužilaštvo ne zna ima li krivičnog dela

Društvo
Autor: Glas javnosti

Osnovno Javno tužilaštvo u Pirotu još uvek nije utvrdilo da li je 25. decembra prošle godine, kada je na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo do iskliznuća vagona terentog voza iz kojeg je iscurio amonijak, bilo elemenata krivičnog dela.

Tužilaštvo je navelo da je naredilo veštačenje, a kako bi se uvtvrdile sve činjenice i okolnosti kao i eventualno postojanje elemenata krivičnog dela, okarakterisanog kao Teško delo protiv opšte opasnosti. Tužilaštvo, takođe, navodi i da je do sada ispitano više lica u svojstvu svedoka.

Vagon u kojem se, prema podacima Eleksir grupe, nalazilo oko 20 tona amonijaka u popodnevnim satima 25. decembra protekle godine iskliznuo je sa šina, a velika količina gasa se izlila.


Zbog isparenja velikih količina gasa u atmosferu, više od 50 ljudi potražilo je pomoć u pirotskoj Opštoj bolnici sa simptomima trovanja i opekotinama, dok je u Klinički centar Niš prevezeno 15 pacijenata.

Zbog ovog akcidenta u Piroti je bila uvedena vanredna situacija a škole i vrtići nisu radili, a gradjanima je bilo preporučeno da ne izlaze iz svojih kuća kao i da koriste flaširanu vodu, prenosi N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR