Glas Javnosti

Slobodan ulaz u TURSKU za državljane Srbije: Borba protiv korone je uspešna u obe zemlje

Društvo
Autor: Glas javnosti

U razgovoru je konstatovano da je borba protiv pandemije koronavirusa u obe zemlje bila uspešna, što je omogućilo relaksaciju ranije uvedenih restriktivnih mera.

Ambasador Turske je rekao da avio-kompanija ''Turkish Airlines'' od 21. juna ove godine obnavlja svoje letove za Srbiju, uz napomenu da je ulaz za državljane Srbije u Tursku slobodan, odnosno da nije potreban PCR test i da se ne primenjuju mere karantina.

On je objasnio da će se pri ulasku na teritoriju Turske sprovoditi merenje telesne temperature, a ukoliko neko ima simptome, biće upućivan na zdravstveni pregled, pri čemu će lečenje, u slučaju obolevanja od Kovid-19, biti omogućeno u turskim zdravstvenim ustanovama.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgič ocenili su danas da je saradnja dveju zemalja tokom pandemije Kovid-19 bila dobra.

Obostrano je ocenjeno da se normalizacijom stanja u Srbiji i Turskoj stvaraju uslovi za nastavak međusobne saradnje, sa naglaskom na potrebi daljeg jačanja ekonomske saradnje.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR