Glas Javnosti
posta

Slobina rezidencija dobila NOVOG VLASNIKA: KARIĆ kupio VILU u Tolstojevoj 33!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zoran Karić je 17. februara kupio vilu u Tolstojevoj 33, koja je pripadala nekadašnjem predsedniku SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću.

Karić je ovu vilu kupio od košarkaša Nikole Pekovića, u čijem je vlasništvu bila prethodnih pet godina.

Vrednost ove transkacije nije javna, te se ne zna koliko je vila plaćena.

Takođe se špekulisalo da bi plac u Užičkoj 34 mogao u skorijoj budućnosti biti u vlasništvu Karića, međutim, on je ovo demantovao, pišu ''Novosti''.

- Mi ne kupujemo po Dedinju. I ono što imamo prodajemo, jer nam je višak - tvrdi Dragomir Karić. - Ja sam imao pre 20 godina plac u Užičkoj 17, ali sam prodao. Vidim da do danas ništa na njemu nije izgrađeno. Bogoljub takođe već dugo ima plac u Užičkoj 35, ali ništa novo nismo kupili.-

Što se tiče skoro 80 ari placa u produžetku, koji potpada pod Užičku 34, oni su se do pre tri godine vodili na Mirjanu i Mariju Milošević, a sada na državu Srbiju. Kako je  pismeno potvrdila Olivera Krstić iz Republičke direkcije za imovinu, ovaj objekat nalazi se u fondu privrednog društva "Dipos" d.o.o, pa je on jedini nadležan da odgovori šta se dešava na placu i zašto se on krči od drveća. Zvanične odgovore iz "Diposa" nismo dobili, u Gradskom zelenilu su nam potvrdili da oni ne seku drveće u Užičkoj, a nezvanično u državi tvrde da je u pitanju redovno održavanje nekretnine koja dugo nije održavana.

Naslednici Slobodana Miloševića vodili su sedam godina oko ove nekretnine spor i izgubili ga. Bivši predsednik otkupio ga je za ondašnjih 5.000 maraka, 1999. godine, a sud je u međuvremenu poništio rešenje Vladine komisije i sve ugovore, zaključivši da su Miloševići nekretninu stekli protivzakonito.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR