Glas Javnosti

SLIKA POPLAVA KOJA JE POTRESLA SRBIJU: Ostala je bez svega što je imala, a i dalje sedi na kućnom pragu! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Poplave koje su nastupile u Srbiji usled izlivanja reka nakon obilnih padavina, prouzrokovale su veliku štetnu seoskim domaćinstvima u Srbiji. Slike i video snimci koji nam dolaze iz Arilja, Ivanjice, Kraljeva, Ljiga, Osečine, potresle su narod u Srbiji.

Izlivene reke su plavile čitava domaćinstva, ono što je godinama sticano, nestajalo je u trenu oka u bujičnim vodama. O strahotama možda najbolje svedoče pogledi zemljoradnika dok netremice gledaju u svoju imovinu koja se nalazi pod mutnom vodom.

U čitavoj toj žalosti, posebno se istakla slika jedne bake iz sela Virovo udaljenog svega nekoliko kilometara od Arilja.

Svedočenje onih iz poplavljenih područja, malo je reći, izazivaju nevericu i tugu u očima, baš poput one u kojoj je mladić iz Ivanjice opisao svoj doživljaj poplava u rodnom gradu, kada mu je majka javila da je nestao most preko koga je prešao u životu više od hiljadu puta.

Takođe, govori dosta i onima koji su u ovoj nedaći koja je snašla stanovnike Srbije, videli Božiju kaznu, uticaj 5G mreže ili želju onih koji su sticali da imaju kuću sa pogledom na reku.

Ako ništa drugo, pogledajte lica svih onih koji su bledo, bez suza i zamišljeno gledali u svoja imanja pod vodom. U svoj znoj, u dane i dane nad oranicama i u štalama.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR