Glas Javnosti

Sledeće nedelje stiže ZAHLAĐENJE, a meteorolog otkriva kada nam opet dolaze NATPROSEČNE temperature

Društvo
Autor: Glas javnosti / objektiv

Početkom naredne sedmice očekujemo kratkotrajno zahlađenje, a temperature će biti u padu za oko 7 stepeni

I danas će biti vreme nalik jučerašnjem, dakle vedro i sunčano uz prolećne temperature i do 15 stepeni koliko se očekuje u Kragujevcu, što je i za 5 stepeni iznad proseka za ovo doba godine.

– Danas očekujemo maksimalne temperature od 10 do 15 stepeni. Urkos tome, u jutarnjim satima bio je mraz i do minus 6 stepeni. S prilivom toplijeg vazduha iz regiona Sredozemlja doći će do porasta temperature, međutim, danas neće biti najtopliji dan ove sedmice. To će biti petak, subota i nedelja kada u kolubarskom i mačvanskom okrugu, kao i u delovima Šumadije očekujemo temperature od 17 do 19 stepeni – rekao je meteorolog Slobodan Sovilj i osvrnuo se na činjenicu da skijaši neće previše uživati narednog vikenda.

– Ovako visoke temperature pratiće i topljenje snežnog pokrivača na planinskim predelima, samo na višim planinama zadržaće se sneg.

Kada je reč o prognozi za sledeću nedelju, ona će poput ove početi nešto hladnijim vremenom, ali se vrednosti ovet vraćaju u natprosečne za ovo doba godine.

– Početkom naredne sedmice očekujemo kratkotrajno zahlađenje. Temperature će biti u padu za oko 7 stepeni, pa u većini mesta možemo očekivati maksimalne dnevne temperature do 10 stepeni. Kiša će biti prolaznog karaktera, a na planimama biće i kratkotrajnog snega. Međutim, već sredinom sedmice doći će do novog porasta temperature pa možemo očekivati da će biti oko 15-16 stepeni. U svakom slučaju natprosečno toplo vreme za drugu polovinu februara – zaključio je Sovilj.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR