Glas Javnosti

SLAGALICA POSTAJE SVE BIZARNIJA: Znate li medicinski IZRAZ za PRVU MENSTRUACIJU? (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Popularni kviz Slagalica, iz nedelje u nedelju zabavlja nas kraj malih ekrana, ali sve češće postaje i vest na naslovnim stranama portala. Nešto zbog interesantnih takmičara, a ponekad, kao sada, zbog bizarnih pitanja, koja nisu retkost u ovom kvizu.

U popularnoj igri "Slagalica" koja već godinama zabavlja ljude širom naše zemlje, takmičari povremeno naprave neočekivane korake, ali ovoga puta su u "glavnoj ulozi" bili autori pitanja u najpoznatijem srpskom kvizu.

Naime, u igri "Spojnice" zadatak crvenog takmičara je bio da poveže strane imenice od sedam slova na slovo "m" i njihova značenja. 
Foto: Pritnscreen

Ništa ne bi bilo čudno i neuobičajeno da se na kraju igre nije pojavila imenica "menarhe" čije je značenje prva menstruacija?! Priznaćete, bizarno (ali ne) i za javni servis.



Čuveni "kontinent"

Jedna primedba voditeljke najgledanijeg kviza u Srbiji, Slagalice, izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama. Naime, voditeljka je ispravila takmičara da je pogrešno akcentovao reč "kontinent".

Rešenje finalne igre u Slagalici, dobro poznatih asocijacija, bio je "kontinent".


Takmičar je znao tačan odgovor, međutim voditeljka ga je ispravila, jer je pogrešno akcentovao reč.


Bura oko "integriteta"

Kviz "Slagalica" i voditeljka Kristina Radenković digli su buru na društvenim mrežama, kada je pre nekoliko nedelja takmičar dao tačan odgovor ali ga je voditeljka ispravila jer, kako ona smatra, nije dobro akcentovao reč.


Zadatak takmičara bio je da spoje ličnosti sa prezimenom "Li" i oblasti u kojima su se proslavile.

Među ponuđenima našao se i Tim Berners Li, informatički inženjer zaslužan za razvog Interneta i čelnik World Wide Web konzorcijuma, ali u koloni pored, gde se nalaze zanimanja, nije stajao "razvoj Interneta", već "razvoj INTEGRITETA".


- Ja kapiram da ste vi iz #Slagalica stručni za jezik i književnost, ali zaposlite nekog sa opštim obrazovanjem pobogu. Nemojte da se blamirate.Tim Berners Li je kompjuterski stručnjak zaslužan za razvoj Interneta. Kakav razvoj integriteta?!" - glasio se samo jedan u moru komentara na Tviteru.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO IZ PODGORICE: GDE JE BRANO MIĆUNOVIĆ






SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR