Glas Javnosti

SLAGALICA PONOVO NA METI KRITIKA: Zbog ovog propusta su se usijale mreže

Društvo
Autor: Glas javnosti

Često se u kultnom kvizu "Slagalica" potkrade greška - veća ili manja - o kojoj se dalje danima raspravlja uglavnom na društvenim mrežama.

Ipak, poslednja u nizu, iz sinoćne epizode, čini se da je jedna od većih, a pojedini korisnici društvenih mreža bi je okarakterisali i kao skandaloznu i nedopustivu.

Naime, u igri "Korak po korak", gde takmičari na osnovu opisa treba da pogode zagonetni pojam, gledaoci su primetili veliku grešku.

Kako je prvi opis, odnosno korak, zagonetnog pojma glasio "Može da bude Sunce ili Mesec", niko nije očekivao da će konačno rešenje biti "planeta", iz prostog razloga što nas tako u školi nisu učili, što je jedan korisnik Tvitera i primetio. Naime, kako nam je svojevremeno u školi bilo objašnjeno, Sunce je zvezda, a Mesec Zemljin prirodni satelit.

"Mi smo u našoj seoskoj školi učili da je planeta planeta, Sunce zvezda, a Mesec zapravo mesec, pa nam je ovo malo nejasno, ali ko smo mi da sudimo, nemamo ni tramvaj", sarkastično je napisao korisnik ove društvene mreže.

Ono što je posebno bilo uočljivo jeste to da voditeljka nije bliže povezivala "korake" s konačnim rešenjem, što je inače običaj na kraju igre kada je "Korak po korak" u pitanju.

U komentarima ispod tvita razvila se prava astronomska debata o tome kako se koje nebesko telo klasifikuje.

Pojedinima je za oko zapao i "korak" u kome se navodi da je "planeta" koren zastarelog sinonima za asteroid.

"Takođe, ni asteroid nije planeta. Takođe, takmičar koji je drugi po redu kliknuo mišem greškom dao odgovor i trebalo je poništiti to pitanje. Kazniti urednika", nadovezao se jedan korisnik, pa je usledilo objašnjenje drugog:

"Verovatno su mislili na reč planetoid, ako ste mislili na 5. rečenicu".

Bilo kako bilo, još jedna u nizu grešaka iz kviza koji svi gledamo postala je predmet rasprave na društvenim mrežama, do neke sledeće...

Pogledajte u video prilogu o čemu je reč.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR