Glas Javnosti

SLABA KORONA GASI APLIKACIJE: Francuzi napuštaju program za praćenje zaraze

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gotovo pola miliona Francuza koji su prvobitno instalirali moblinu aplikaciju za pracenje sirenja Covida19, je u poslednjih nekoliko dana, ugasilo aplikaciju na svom mobilnom telefonu, pise “Jurop Tudaj” .

Francuski ministar za digutalne poslove Sedrik O''Nil tvrdi da je to rezultat cinjenice da je sirenje virusa, a time i strah od zaraze opao.

Francusak je krajem maja uvela mogucnost da građani putem mobilne aplikacije prate sirenje zaraze u svojoj okolini i vise od dva miliona ljudi je to ucinilo.

Aplikacija je omogucila da 68 osoba “otkrije” da su pozitivni na coronavirus, a 14 osoba je zahvaljujuci aplikaciji obavesteno da su bili u kontaktu sa zarazenim osobama.

U mnogim zemljama Evroposke Unije uvedena je mobilna aplikacija za pracenje zaraze, ali je problem sto aplikacije raznih EU zemalja međusobno nisu povezane.

Naprimer, ako je neko na odmoru u drugoj zemlji, ne moze “svojom” domicilniom aplikacijom pratiti da li je u kontaktu sa zarazenim osobama dok van svoje zemlje, pise “Jurop Tudej”.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR