Glas Javnosti
posta

SKUPŠTINA RADI ZA JEDNU FAMILIJU: Odbornici glasali, Senići trljaju ruke!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Porodica Senić ponovo je pobedila. Dobili su novu rundu, ali građani će presuditi posle poslednjeg gonga.

 

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Rača usvojen je predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije Sepci, koji je izazvao burni protest odbornika opozicije, koji ističu da se time zapravo radi u interesu porodice Senić, odnosno familije člana Opštinskog veća. Podvlače da je u pitanju čist sukob interesa.

Plan obuhvata 105 hektara površine u delu atara sela Sepci i Viševac, a predlagač i investitor plana, čija procenjena vrednost iznosi 960.000 dinara, jeste Slobodan Senić, otac člana Opštinskog veća Aleksandra Senića.

Odbornik Budimir MIlenković ocenio je da je ova odluka deo sistematskih priprema da se omogući Senićima da o državnom trošku stekne veliku materijalnu dobit.

- I pored elemenata, koji ukazuju na veliko kršenje zakona, kada državne institucije treba da reaguju, imamo slučaj korumpiranog sudstva, policije i drugih organa koji treba da sprovode zakon - rekao je Milenković i ocenio da građani od Plana neće imati nikakvu korist.

Odbornica Verica Veličković ocenila je da se planom želi ozakoniti nešto što je urađeno nezakonito.

- Sporno je to što se reguliše deo sela koji je kupio jedan čovek - član Opštinskog veća zadužen za budžet, finansije i opštinsku upravu i što je investitor njegov otac rekla je Veličković.

Predsednik opštine Rača Nenad Savković je, reagujući na ove primedbe, rekao da se ceo postupak sprovodi po zakonu i da je plan u interesu razvoja opštine.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR