Glas Javnosti

Skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata, 4 kvadrata po osobi, nove mere koje važe od DANAS!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 doneo je juče nove mere koje se odnose na Grad Beograd, gde je trenutno najnepovoljnija epidemiološka situacija.

Nove mere u borbi protiv virusa korona stupaju danas na snagu. Jedna od tih mera u Beogradu jeste da svi objekti zatvorenog tipa do daljeg neće raditi od devet uveče do šest sati ujutru.

 To znači da će praktično sve prodavnice, tržni centri, ali i teretane, kao i kafići i restorani koji su zatvorenog tipa raditi skraćeno. Što se tiče otvorenih prostora i bašti, oni će i dalje raditi do 23 sata, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

 Takođe, ograničen je broj ljudi u zatvorenim prostorima, tako da se za svako lice mora obezbediti prostor od minimum četiri kvadratna metra. Primera radi, ukoliko objekat ima 80 kvadratnih metara, u njemu sme biti najviše dvadeset ljudi, precizira se u saopštenju štaba.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je istakla na ovaj način Krizni štab pokušava da ne zatvori ugostiteljske radnje, koje predstavljaju značajan deo BDP Beograda, a to je oko 40 odsto BDP Srbije, i da u tom sektoru u glavnom gradu radi oko 20.000 ljudi.

Premijerka je naglasila da je na Kriznom štabu dogovoreno da se nove vanredne mere na donose na nivou cele Srbije, već samo na nivou lokalnih samouprava u kojima postoji epidemiološka kriza.
Ona je dodala da će ove nove mere biti vremenski ograničene, i da će se pratiti njihovi efekti.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR