Glas Javnosti

ŠKOLSKI POLICAJAC RAŠA KOGA VOLE SVA DECA! Ono što je uradio dirnulo je mnoge (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada god se desi neko vršnjačko nasilje u nekoj školi, prva pomisao nam je gde se u tom trenutku nalazilo obezbeđenje te školske ustanove i školski policajac, koji bi možda mogli da to spreče. Sva ljutnja padne na njih. U jednoj školi u Mladenovcu radi školski policajac koji će sasvim sigurno ostati u sećanju mališana koji pohađajau ovu školu, ali i njihovih roditelja.

Jedan roditelj je imao potrebu da u javnost iznese svoje zadovoljstvo školskim policajcem koji nadgleda mališane u ovoj mladenovačkoj školi.

Ovu objavu sa društvenih mreža prenosimo u celosti:

"U OŠ "Kosta Đukić" kao školski policajac, radi jedan Raša. Čoveku ni ime ne znam, ali već dugo hoću nešto da napišem o njemu.
Naime, Raša nije običan policajac. On je našoj deci drugar. On ih sve poznaje. On sa svima njima proćaska. Raša je zimus APSOLUTNO SVAKO dete koje je krenulo da izađe iz škole nezakopčano ili bez kape, očinski oblačio, zakopčavao. Apsolutno svako. Ja sedim u autu i čekam svoje dete, a na vratima mala kolona i Raša koji ih proverava da li su se lepo obukli, da ne nazebu. Svakom se detetu svakog dana nasmejao na vratima, i svakom je, bar svakom od dece koju ja znam, rekao da se njemu obrate ako imaju bilo kakav problem. Naši klinci Rašu obožavaju. Gomila je ovakvih sitnih gestova koje on čini za decu.

I tako ja, stoti put, hoću nešto da napišem, i nikako da to uradim. Danas se vozim sa svojim klincem, (drugi je razred) i pitam ga šta ima još da mi priča o Raši što mi do sada nije pričao, a on mi kaže - "tata, Raši kad je bio rođendan, došao je kod nas u boravak, doneo čokoladu i zamolio učiteljicu da nam podeli svima po komad. Mi smo mu pevali pesmicu, i baš je bilo lepo". Ja sam se, ne prvi put, oduševio Rašom i rešio da je krajnje vreme da napišem ovo što odavno hoću.

Da nam ovakvi divni ljudi ne promaknu, da se njihove sjajne osobine ne uzmu zdravo za gotovo. Raša je car!".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR