Glas Javnosti

Škole u Kragujevcu dobile dopis da na Vidovdan dovedu decu na vojnu paradu!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sve osnovne i srednje škole u Kragujevcu dobile su jutros mejlove koje je Školska uprava prosledila direktorima o "organizovanom praćenju vojne parade" na Vidovdan, 28. juna, na prostoru između Stadiona "Čika Dača" i Muzeja "21. oktobar"

Na tom mestu u 13 časova biće održana vojna parada na kojoj će biti prikazana obučenost i najsavremenija tehnička opremljenost Vojske Republike Srbije, a u javnosti se pretpostavlja da će prisustvovati i predsednik države Aleksandar Vučić.

Kako je preneo portal Glas Šumadije, u mejlu upućenom direktorima škola navodi se da je potrebno da sve škole povedu učenike na tu manifestaciju.

„I to osnovne škole učenike od četvrtog do osmog razreda, a srednje škole učenike svih razreda. Učenici sa nastavnicima bi trebalo da mesta za posmatranje parade zauzmu najkasnije u 12 časova i 30 minuta. Učenicima od prvog do trećeg razreda osnovne škole preporučiti da paradi prisustvuju u pratnji roditelja“, navedeno je u mejlu. U mejlu koji potpisuje rukovodilac školske uprave Goran Joksimović stoji i da je organizovan prevoz za učenike i nastavnike iz škola koje su udaljene od mesta održavanja parade, te da je potrebno da najkasnije do četvrtka, 24. juna do kraja radnog vremena, na mejl Školske uprave, škole pošalju podatke o broju učenika i nastavnika koji će prisustvovati ovoj manifestaciji.

„Poštovane direktorke i poštovani direktori, zbog značaja vojne parade za našu Državu, za našu Vojsku i za naš Grad, molimo vas da date sve od sebe da organizacija njenog praćenja bude na najvišem nivou i prema brojnosti učenika i prema obezbeđivanju njihove sigurnosti (nastavnici da izvrše pripremu učenika za praćenje parade)“, zaključuje se u saopštenju., piše N1.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR