Glas Javnosti
posta

SKANDAL U SMEDEREVSKOJ FABRICI: Direktor Belgijanac SRPSKE RADNIKE predstavio kao ŠTRUMPFOVE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” poslali su medijima saopštenje za javnost povodom objave direktora belgijske kompanije Metech iz Smedereva, koji je na svom Fejsbuk profilu prikazao Srbe kao Štrumfove.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju skandalozno i neprimereno ponašanje direktora belgijske kompanije Metech iz Smedereva Waltera Knabea i zahtevaju da se zbog ispoljavanja “kolonijalnog rasizma” odmah izvini srpskim radnicima i da kao “persona non grata” napusti Srbiju.

Walter Knabe je na društvenim mrežama ilustrovanom fotografijom ispoljio krajnje neprihvatljiv i bizaran odnos njegovog viđenja belgijskog i srpskog naroda, predstavljajući srpske radnike kao koloniju Štrumfova, a belgijske kao kolonijalne imperatore, uz natpis “When Serbs and and Belgium`s work together”, što znači “kad Srbi i Belgijanci rade zajedno” .

Posebno smo ogorčeni što je od strane Privredne komore Požarevca proglašen za regionalnog poslovnog lidera za 2020. godinu, i to za godinu u kojoj je belgijski kralj Filip izrazio „duboko žaljenje“ narodu Demokratske republike Kongo zbog zlostavljanja i nedela u periodu od 19. veka do 1960. godine, kada je Kraljevina Belgija kao kolonijalna sila kontrolisala centralno-afričku zemlju Kongo, pri čemu su milioni nedužnih Afrikanaca stradali kao robovi.

Očigledno je da u nečijim glavama još uvek nije nestao duh rasizma i kolonijlizma, što mi kao sindikat ne možemo prećutati, niti ikada dozvoliti bilo kakvo ponižavanje srpskog radnika i poređenje sa kolonijom Štrumfova, lenjih stvorenja bez inteligencije, cinično kako je to uradio direktor Meteksa Walter Knabe.

O ovome ćemo obavestiti ambasadora kraljevine Belgije, Svetsku federaciju sindikata WFTU, Evropsku levicu i socijademokratske partije u Evropskom parlamentu i zamoliti ih da o ovom skandalu sazna celokupna domaća, evropska i belgijska javnost, kao i sam kralj Filip. - stoji u saopštenju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR