Glas Javnosti

SKANDAL! Na prokupačkom šetalištu planule Deda Mrazove kočije plaćene MILION dinara (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedan od novogodišnjih ukrasa, Deda Mrazove novogodišnje kočije, na gradskom šetalištu u Prokuplju, potpuno su izgorele u požaru koji je izbio na električnim instalacijama, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Brzom intervencijom prokupačkih vatrogasaca požar je ugašen i srećom niko nije povređen, kazali su iz uprave Grada i izrazili žaljenje što je ovaj incident narušio novogodišnju atmosferu. Kako su naveli, požar izazvala neispravna električna instalacija na samom ukrasu.

Iz uprave grada su naveli da će firma, od koje je neispravni ukras kupljen, u najkraćem roku dostaviti novu novogodišnju kočiju, umesto one koja je uništena u požaru. Ovim saopštenjem demantovane su i gradske priče da je požar izazvan namerno.

Inače, sama nabavka javne rasvete je propraćena uz negodovanje pojedinih Prokupčana, od onih koji su smatrali da sada ne treba trošiti novac na novogodišnje ukrase zbog celokupne situacije, pojedini su smatrali da je novac trebalo preusmeriti za bolesnu decu u Srbiji, a bilo je i onih koji sumnjaju da su ukrasi preplaćeni. Kočije su zajedno sa ostalim elementima nove rasvete u gradu kupljene početkom meseca za oko milion dinara. Posao nabavke novogodišnje rasvete dobila je firma "DBA Light" iz Krnješevca i, osim kočije, kupljene su i figura irvasa, svetleći lančanici i jelka. Pre nekoliko dana na novogodišnjim ukrasima na prokupačkom šetalištu osvanule su fotografije bolesne dece kojima je potrebna novčana pomoć za lečenje.

Ovo nije prvi incident sa novogodišnjim ukrasima u Prokuplju, pre per godina uništena je velika svetleća jelka u centru grada.

Tada je iz Gradske uprave saopšteno da je novogodišnja jelka uništena namerno od strane nesavesnih građana.

(Glas javnosti/Južne vesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR